SEO Akademi Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen SEO Kursu
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

WordPress Tema Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Site İçin WordPress Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Bir web projesine başlayacaksınız ve siteniz için WordPress alt yapısını kullanmak istiyorsanız, WordPress tema seçimi hakkında bazı detayları bilmeli, bu detaylara yönelik çalışmalar gerçekleştirilmelidir. Yani WordPress tema seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu sorarak başlamalısınız ve dikkat etmeniz gerekenleri bilmelisiniz.  

İlk kez bir site oluşturuyorsanız WordPress tema seçimi yaparken bir şeylere dikkat etmeniz  fikri aklınıza gelmeyebilir. Sadece görsel zevklerinizi ön planda tutarak WordPress tema bileşenleri kullanmak isteyebilirsiniz. Oysa WordPress tema seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detayları bilmeli, WordPress tema seçimi yaparken sadece görsel açıdan değil aynı zamanda işlevselliği ön planda tutmalısınız. 

WordPress Tema Seçimi Nasıl Yapılmalı?

WordPress tema seçerken nelere dikkat etmeliyiz diye soruyorsanız, konuyla alakalı birkaç faktörün bulunduğunu belirtmek isteriz. WordPress tema özellikleri neler bilirseniz seçimleriniz daha kolay olacaktır. 

WordPress temalar ve WordPress tema bileşenleri inşa edilirken birçok iş ve sektöre hitap edebilmek ve bu şekilde satışlarını çok daha fazla artırmak amacıyla yapılır. Bu durumdan kaynaklanan kod – içerik oranı ve kullanılan CSS kütüphaneleri ve JS dosyaları ihtiyacımız olandan kat kat fazla olacaktır. 

Ticari amaçlı tasarım işiyle ilgileniyorsanız elbette seçeceğiniz temanın sektörlere uyumlu ve Multipurpose özelliğine sahip olmasını isteyecekseniz. WordPress tema seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasından küçük bir ipucu; satış oranı yüksek olmayan fakat oylama puanı yüksek temalar da işinizi çözecektir.

İnsanların en çok hangi temayı ne amaçlı aldığını bilemeyiz fakat yaptıkları yorumlar ve puanlamalar yol gösterici olabilir. Temanın hızı, kod – içerik oranı, multipurpose özelliği ve responsive özelliği gibi birçok konuyu göz önünde bulundurarak yapılan değerlendirmeler sayesinde doğru sonuca ulaşabilirsiniz ve başarılı bir WordPress tema seçimi yapabilirsiniz. 

Bir WordPress Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

WordPress tema seçerken nelere dikkat etmeliyiz diye soruyorsanız kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutmayı ihmal etmeyin. WordPress tema özellikleri hakkındaki detayları bilip gerisini kuralına göre seçtiğinizde zaten dikkatli bir tercih yapmış olacaksınız. 

WordPress tema seçiminde şu başlıkları göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Tema Hızı

  • Kod – İçerik Oranı

  • CSS dosyalarının sayısı

  • JS dosyalarının sayısı

  • Visual Composer vb. tema yapıcı bileşenlerin bulunması

  • Harici eklentilerin ekstra ödeme gerektirmemesi

  • Responsive tasarımının tüm cihazlara olan uyumluluğu

  • Bootstrap tabanlıysa bootstrap kütüphanesini harici çekiyor olması

  • Google page speed değerinin yüksek olması

  • Kullanılanacak eklentilerin ücretsiz veya fiyatının tema ücretine dahil olması

Bu kriterlere uygun olarak tema seçimlerinizi yaparsanız projelerinizde daha rahat bir şekilde yol alabilirsiniz. 

WordPress Tema Özellikleri ve Seçimlerinizin Doğruluğu Önemli

WordPress tema seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda elinizden geleni yapabilmek için tema bileşenlerini doğru bilmelisiniz. Çünkü seçtiğiniz temalar kullanacağınız ve ihtiyacınız olan eklentilerle uyumlu ve stabil çalışıyor olmalı. Aksi halde proje ortasında arayüz tasarımınızı değiştirme durumunda kalabilirsiniz ve ekstra bir yük ile karşılaşırsınız.

Ayrıca WordPress tema seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken diğer önemli konu sunucu hızına bağlı olarak site açılış hızınızın maksimum 3 saniyeyi geçmeyecek şekilde olmasıdır. Visual Composer tarzı içerik oluşturucu eklentiler, yüksek miktarda bellek kullanımına sebep olacağı için, back-end ve front-end seçeneği olan temalarda backend özelliği ile tasarımlarınızı oluşturmaya ve bu özelliğe sahip eklentiler kullanmaya özen gösterin. Sizin için en yararlı WordPress tema bileşenleri işinizi kolaylaştıracaktır.

[widget-149]

Yorum Yap